Dzisiaj we Francji jet święto nazywane Chandeleur. Związane jest ono przede wszystkim z robieniem naleśników. W wpisie znajdziecie w formie obrazków przepisy na naleśniki i nie tylko.
Strony
- Strona główna
- O mnie
- Współpraca
- Patronaty
- Kontakt
- Artykuły
- Ciekawostki o Francji
- Czytelnicy pytają
- Ćwiczenia
- Francuskie piosenki
- Francuskie słownictwo przy kawie
- Gramatyka
- Kuchnia francuska
- Kultura
- Moda
- Paryż w pigułce
- Podróże
- Recenzje francuskich filmów
- Słownictwo
- Święta we Francji
- Wyrażenia
- Z życia wzięte
Fajnie to zebralas. Mysle, ze sekret francuskich nalesnikow tkwi w tym, ze przygotowuje sie ciasto i odstawia przynajmniej na 1 godzine. Pozdrawiam serdecznie Beata
OdpowiedzUsuńW wielu francuskich przepisach można zauważyć, że odkłada się samo ciasto do lodówki na kilkadziesiąt minut lub nawet godzin. Myślę, że można to uznać za sekret bardzo dobrych francuskich potraw.
UsuńPozdrawiam serdecznie