Przedstawiam Wam drugą odsłonę wpisów dotyczących kuchni francuskiej. Jak zapewne już wiecie, w każdym
wpisie umieszczam filmik, z którego przyrządziłam daną potrawę oraz
moje efekty gotowania. Drugą potrawą, jaką zrobiłam, jest mousse au chocolat.
Według mnie przepis jest prosty, ale czasochłonny. Myślę, że efekt końcowy wynagradza włożony czas w przygotowanie potrawy. Przepis na ten deser znajdziecie pod
filmikiem oraz na poniższym obrazku. :)
Teraz przyszedł czas na pokazanie moich efektów, oto one:
Jak Wam się podoba francuski deser? Jeśli macie jakieś pytania odnośnie
przepisu, to śmiało piszcie. Czekam również na Wasze propozycje, jakie
potrawy miałabym wypróbować. Pamiętajcie, kuchnię francuską możecie mieć
u siebie w domu. Wystarczy parę składników i francuska potrawa jest
gotowa! :)
Bon appétit !
Pyszności! :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyszedl ale francuskich deserow sie tak nie dekoruje, to chyba typowo polski zwyczaj ta posypka z coco i rodzynki
OdpowiedzUsuńTo prawda francuskich deserów w ten sposób się nie dekoruje, ale ja do deseru chciałam dodać nutkę polskiej kuchni. Mousse au chocolat w jednej jak i drugiej wersji jest przepyszny.
UsuńPozdrawiam
Super!
OdpowiedzUsuń