sobota, 16 kwietnia 2016

Kuchnia francuska #2 - mousse au chocolat

http://4.bp.blogspot.com/-vYsvD4ihfkI/Tx8fA-pZiAI/AAAAAAAAFNc/DqLHigJWQwc/s1600/eurocatering.png
http://4.bp.blogspot.com/-vYsvD4ihfkI/Tx8fA-pZiAI/AAAAAAAAFNc/DqLHigJWQwc/s1600/eurocatering.png


Drodzy Czytelnicy!

Przedstawiam Wam drugą odsłonę wpisów dotyczących kuchni francuskiej. Jak zapewne już wiecie, w każdym wpisie umieszczam filmik, z którego przyrządziłam daną potrawę oraz moje efekty gotowania. Drugą potrawą, jaką zrobiłam, jest mousse au chocolat.



Według mnie przepis jest prosty, ale czasochłonny. Myślę, że efekt końcowy wynagradza włożony czas w przygotowanie potrawy. Przepis na ten deser znajdziecie pod filmikiem oraz na poniższym obrazku. :)


http://3.bp.blogspot.com/-NS4XY-nzyDs/VVjf_IT92hI/AAAAAAAAXfI/Sc2GH0GBk4A/s1600/mouschoc1.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-NS4XY-nzyDs/VVjf_IT92hI/AAAAAAAAXfI/Sc2GH0GBk4A/s1600/mouschoc1.jpg


Teraz przyszedł czas na pokazanie moich efektów, oto one:







 
Jak Wam się podoba francuski deser? Jeśli macie jakieś pytania odnośnie przepisu, to śmiało piszcie. Czekam również na Wasze propozycje, jakie potrawy miałabym wypróbować. Pamiętajcie, kuchnię francuską możecie mieć u siebie w domu. Wystarczy parę składników i francuska potrawa jest gotowa! :)

Bon appétit !

4 komentarze:

  1. Fajnie wyszedl ale francuskich deserow sie tak nie dekoruje, to chyba typowo polski zwyczaj ta posypka z coco i rodzynki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda francuskich deserów w ten sposób się nie dekoruje, ale ja do deseru chciałam dodać nutkę polskiej kuchni. Mousse au chocolat w jednej jak i drugiej wersji jest przepyszny.
      Pozdrawiam

      Usuń