Dzisiaj we Francji jet święto nazywane Chandeleur. Związane jest ono przede wszystkim z robieniem naleśników. W wpisie znajdziecie w formie obrazków przepisy na naleśniki i nie tylko.
Fajnie to zebralas. Mysle, ze sekret francuskich nalesnikow tkwi w tym, ze przygotowuje sie ciasto i odstawia przynajmniej na 1 godzine. Pozdrawiam serdecznie Beata
W wielu francuskich przepisach można zauważyć, że odkłada się samo ciasto do lodówki na kilkadziesiąt minut lub nawet godzin. Myślę, że można to uznać za sekret bardzo dobrych francuskich potraw. Pozdrawiam serdecznie
Fajnie to zebralas. Mysle, ze sekret francuskich nalesnikow tkwi w tym, ze przygotowuje sie ciasto i odstawia przynajmniej na 1 godzine. Pozdrawiam serdecznie Beata
OdpowiedzUsuńW wielu francuskich przepisach można zauważyć, że odkłada się samo ciasto do lodówki na kilkadziesiąt minut lub nawet godzin. Myślę, że można to uznać za sekret bardzo dobrych francuskich potraw.
UsuńPozdrawiam serdecznie